Nejnovější
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vitamín C. Proč je v v jídelníčku důležitý a kde ho najdeme?
Komu hrozí nedstatek vitamínu C? Ničí se třeba varem nebo jinou úpravou potravin? Můžeme se jím předávkovat? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jídelníčkem pro dobrou imunitu. Jak ji můžeme posílit a čím uškodit?
Co všechno může ovlivnit funkci imunity? Na co se v jídelníčku soustředit a jaké potraviny do něj zařadit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Svačiny do školy. Co je největším prohřeškem?
Co dítě během dne potřebuje? Jak svačiny uzpůsobit podle výuky? Co když dítě nedojídá obědy ve škole? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vaření pro celou rodinu. Co s dětmi, které odmítají něco jíst?
Je zdravé vaření výzvou? Jaké nejčastější problémy vznikají? Je nutné vařit pro každého člena rodiny zvlášť? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Fastfood. Jak je na tom z výživového hlediska třeba hamburger?
Můžou fastfoody za obezitu? Co je jejich největším problémem? Existuje zdravý fastfood? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Polévky. Jak jsou na tom s obsahem soli? Máme kupovat ty instantní?
Jsou polévky zdravé? Jaké živiny v nich najdeme? Jsou některé polévky vyloženě nevhodné? Nahradí hlavní jídlo? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Saláty a zálivky. Na co si dát pozor u těch kupovaných?
Může salát sloužit jako zdravá a vyvážená večeře? Jaké jsou nejčastější chyby? Je třeba dát si k salátu pečivo? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Nutriskóre. O co se jedná a jak se vypočítává?
Jak nutriskóre poznáme na obale v obchodě? Vypadá vždy jasně a srozumitelně? Pro koho je tento systém vhodný? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Konzervace potravin. Máme se konzervám vyhýbat? Proč vydrží dlouho?
K čemu slouží konzervace? Jsou konzervanty obecně škodlivé? Lze si doma vyrobit méně sladké konzervované ovoce? Tereza Bebarová se ptá nutiční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou některá sladidla nebezpečná?
Co to vlastně jsou aditiva? Má jejich konzumace rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Jezte, ať vám to sluší
O zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Přinášíme zajímavé informace, inspiraci, nápady a praktické tipy, jak jíst vyváženě a cítit se dobře ve svém těle.
Čas vysílání
po-čt 13:15 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Stopy, fakta, tajemství...
Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla.
-
eRko
Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.
-
Příběhy slavných značek
Poslechněte si příběhy lidí, jejichž nápady či výrobky nás obklopují leckdy už sto let.
-
Člověčiny
Námluvy, manželství, tanec, zdobení těla, používání peněz, pojmenování dětí... To jsou fenomény, které sdílejí všichni lidé napříč místem a časem.