Nejnovější
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a genetika. Existuje genetická predispozice třeba k obezitě?
Když jsou všichni v rodině obézní, znamená to, že to máme v genech, nebo jde spíše o děděnou životosprávu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a Blue Zones. Co tento pojem znamená a čím jsou regiony známé?
O které konkrétní oblasti se jedná? Jak se v nich lidé stravují? Jaké další faktory hrají roli v dlouhověkosti? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Syndrom propustného střeva. Co to je? Jaký je vliv vlákniny v jídle?
Co může narušit střevní bariéru? Jde o poměrně častý jev? Co změna životosprávy? Jak stres ovlivňuje trávení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Měření složení těla. Jaké přístroje se používají a které je přesné?
Proč bychom měli znát složení svého těla? Jak se na něj připravit? Může být výsledek zkreslený? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit za minimum času. Dá se vařit rychle a přitom zdravě?
Co nejvíce ušetří čas? Na které živiny lidé nejčastěji zapomínají? Jak zajistit pestrost jídel v časovém presu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Intuitivní jezení. Co se pod pojmem skrývá? Funguje i pro hubnutí?
Jak se dá v praxi začít jíst intuitivně? Jak poznáme, že jíme podle svých potřeb a ne podle chutí? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a vliv na akné. Má smysl vyřadit třeba kávu nebo čokoládu?
Existuje spojitost mezi tím, co jíme a rozvojem akné? Můžeme vhodnou stravou akné vyléčit? Na co si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vliv výživy na kvalitu vlasů a nehtů. Které živiny jsou důležité?
Pomohou speciální doplňky stravy, nebo je to spíš marketing? Může přílišná konzumace některých doplňků uškodit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Superpotraviny. Co může způsobit třeba nadbytek chia semínek?
Máme lokální české superpotraviny? Má se z nich primárně skládat náš jídelníček? Lze to s nimi přehnat? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jídelníček a stres. Proč při něm často saháme po kofeinu?
Jak stres ovlivňuje stravovací návyky? Jsou potraviny, které ho pomáhají zvádat? Co podporuje nervový systém? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Jezte, ať vám to sluší
O zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Přinášíme zajímavé informace, inspiraci, nápady a praktické tipy, jak jíst vyváženě a cítit se dobře ve svém těle.
Čas vysílání
| po-čt 13:15 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Pochoutkový rok
Každý rok soutěžíme o nejlepší recept našich posluchačů. Z vašich receptů, které nám pošlete, vybere porota soutěže ty nejzajímavější.